Aj ľudia so zdravotným postihnutím chcú a vedia pracovať - Reiselová, Eva
Neexistuje presná štatistika o zamestnanosti a počte občanov so zmenenou pracovnou schopnosťou (ZPS). Zákon č. 195/1998 Z.z. o sociálnej pomoci obsahuje okrem iného aj rozsah zdravotného postihnutia v nadväznosti na dávky sociálnej pomoci. Zákon č. 378/1996 Z.z. o zamestnanosti vo viacerých paragrafoch podporuje zamestnávanie občanov so ZPS. Povinnosť zamestnávateľov zamestnávať určitý počet ľudí so ZPS. Neochota zamestnávateľov zamestnávať takýchto pracovníkov.