Systém kompenzácií a novela zákona o sociálnej pomoci - Brichtová, Lýdia
Dňom 1. januára 2001 nadobudla účinnosť novela zákona č. 195/1998 Z.z. o sociálnej pomoci. Súčasťou novely je aj vykonávacia vyhláška MPSVR SR č. 461/2000 Z.z., ktorou sa vykonáva par. 59 ods. 10 zákona č. 195/1998 Z.z. o sociálnej pomoci v znení neskorších predpisov. Najväčšia časť novely sa týka problematiky kompenzácie sociálnych dôsledkov ťažkého zdravotného postihnutia, t.j. právnej úpravy posudkovej a rozhodovacej činnosti na účely poskytovania sociálnych služieb a peňažných príspevkov.