Nezáujem o prácu núti OZKN zvýšiť motiváciu zamestnancov - Hirman, Karel
Hospodárenie spoločnosti OZKN, a.s. Prešov v r. 2000 - kladný hospodársky výsledok, radikálna zmena sortimentu výroby. Zo športových odevov sa podnik preorientoval hlavne na výrobu oblekov. Väčšina produkcie smeruje na export. Výrobná kapacita podniku. Vzrast podielu práce vo mzde. Textilná výroba má perspektívu na Slovensku. Zlá spolupráca podnikov a odborných učilíšť. Modernizácia technológie a rekonštrukcia priestorov podniku.