Latinská Amerika: Formální a neformální integrace
Nová kvalita vzťahov Latinskej Ameriky a Európskej únie, historický kontext a súčasný stav. Špecifický vzťah Európskej únie a Kuby. Latinskoamerická demokracia. Katolícká radikálna ľavica v Latinskej Amerike. Drogová problematika Latinskej Ameriky.