Sila minulosti, slabosť prítomnosti - Sotník, Alexander
Konkurenčnú schopnosť textilného a odevného priemyslu treba oprieť o reálne komparatívne výhody a zvýšenie inovačných aktivít. Vybrané ukazovatele textilného a odevného priemyslu na Slovensku. Silné a slabé stránky odevného a textilného priemyslu. Veľkostná štruktúra subjektov textilného a odevného priemyslu. Podiel textilného a odevného priemyslu na priemyselnej výrobe Slovenska. Absencia internacionalizovaných podnikov s globálnym pôsobením a rozsiahlym medzinárodným know-how.