Východiská negociačnej pozície Slovenskej republiky pre vstup do Európskej únie ... - Kotulič, Vladimír
Legislatívne a inštitucionálne východiská SR pre vstup do EÚ v kapitole "Spolupráca v oblasti spravodlivosti a vnútra". Harmonizácia legislatívy s acquis. Vízová politika. Kontrola vonkajších hraníc. Migrácia. Readmisia. Azyl. Schengenský informačný systém. Boj proti organizovanému zločinu, policajná spolupráca. Boj proti podvodom. Boj proti korupcii. Drogy. Terorizmus. Colná spolupráca. Súdna spolupráca v trestných veciach. Súdna spolupráca v civilných veciach. Piliere Maastrichtskej zmluvy o založení EÚ.