V jednoosobovej s.r.o. sa snúbia výhody oboch foriem podnikania - Repa, Radovan
Obchodný zákonník umožňuje založenie s.r.o. jedinou právnickou alebo fyzickou osobou. Ide o tzv. jednoosobovú s.r.o. Povinnosti zakladateľa takejto spoločnosti. Spísanie notárskej zápisnice. Jeden spoločník, jeden konateľ. Význam zaznamenávania rozhodnutí aj keď ide o jediného spoločníka vykonávajúceho pôsobnosť valného zhromaždenia.