Cenové úrovne domácich finančných trhov v roku 2000 - Štrignerová, Zdenka
Jedným z indikátorov ekonomického vývoja sú domáce finančné trhy a ich cenové úrovne. Význam úrokovej sadzby domáceho peňažného trhu BRIBOR 2T. Pokles úrokových sadzieb na úverovom trhu bánk s klientami. Hrubá úroková marža obchodných bánk signalizuje vysoké riziká podnikateľskej sféry. Vývoj trhovej kapitalizácie kótovaných dlhopisov. Nízka likvidita akciového trhu.