Zmena menového inštrumentária NBS
Platné nástroje menovej politiky NBS v súčasnosti: diskontná sadzba, zmenkové obchody, lombardná sadzba a lombardný úver, devízové intervencie, povinné minimálne rezervy a riadenie likvidity obchodných bánk prostredníctvom obchodov s operáciami s cennými papierami. Využívanie diskontnej a lombardnej sadzby vo vybraných krajinách (Nemecko, Rakúsko, Švédsko, Grécko, Dánsko, Česko, Poľsko, Maďarsko).