Deutsche Bundesbank ako súčasť ESCB významný a skúsený partner - Némethy, Peter
Deutsche Bundesbank (DB) ako integrálna časť Európskeho systému centrálnych bánk. Jej funkcie pri výkone menovej politiky v Nemecku. Implementovanie európskej menovej politiky v Nemecku. Prechod na eurobankovky a euromince. Postavenie DB v bankovom dohľade. Medzinárodná spolupráca.