Malé a stredné podniky sa dostali do pozornosti bánk - Kováčová, Jana
Zostrovanie konkurencie v oblasti úverov pre malé a stredné podniky. Bankové domy sa bijú o prosperujúce podniky aj za cenu minimálnych úrokových marží. Štatistika NBS však vyšší záujem nedokazuje. Pre banky pri poskytovaní úveru je rozhodujúca bonita firmy, perspektíva podnikateľského zámeru a kvalita záruk. Skrátenie procesu posúdenia a schválenia úveru. Bez dostatočnej záruky banky neposkytnú úver.