Počet konkurzov na Slovensku vlani klesol o dve pätiny - Apolen, Peter
V r. 2000 klesol na Slovensku a v Bulharsku počet konkurzov. Počet krachujúcich firiem klesol na Slovensku viac ako o dve pätiny. Príčiny - príčina nie je v zákonoch. Novela zákona o konkurze a vyrovnaní z r. 2000 mala naopak motivovať veriteľov na podávanie návrhov na konkurz. Previazanosť vlastníckej štruktúry slovenských podnikov, ako jedna z príčin nízkeho počtu návrhov na konkurzy. Nejednotná európska tendencia.