Najdôležitejšie zmeny, ktoré nastali od 1. januára 2001 v platení poistného na nemocenské poistenie a dôchodkové zabezpečenie - Novotná, Eleonóra
Dňa 1. decembra 2001 Národná rada SR prijala zákon č. 467/2000 Z.z., ktorým sa s účinnosťou od 1. januára 2001 mení a dopĺňa zákon NR SR č. 274/1994 Z.z. o Sociálnej poisťovni v znení neskorších predpisov. Prijatie zákona bolo potrebné v súvislosti so zmenami, ktoré nastali od 1.1.2001 v právnej úprave účasti na nemocenskom poistení a dôchodkovom zabezpečení.