Zápas o zajtrajšok - Sotník, Alexander
Technologicky rozvinuté krajiny už riešia konflikt medzi informačnou vlnou a stárnúcimi industriálnymi ekonomikami a inštitúciami druhej vlny. Slovensko nezachytilo civilizačné procesy informačnej spoločnosti. Význam informácií a sila poznatkov v spoločnosti druhej vlny podľa A. Tofflera.