Komparácia právnej úpravy účtovníctva a audítorstva v procesoch postupnej harmonizácie Účtovné konvencie - Kareš, Ladislav
Princíp historických cien je hlavnou účtovnou zásadou, ktorá platí pri IAS, US GAAP, českých a slovenských účtovných predpisoch. České a slovenské účtovné predpisy dovoľujú preceniť aktíva len za určitých podmienok. Východiskové predpoklady na zostavenie účtovnej závierky pri IAS, US GAAP, slovenských a českých účtovných predpisoch. Účtovné konvencie.