Zákon o správe a vymáhaní súdnych pohľadávok - Schultzová, Anna
V apríli 2001 nadobudol účinnosť zákon č. 65/2001 Z.z. o správe a vymáhaní súdnych pohľadávok. Charakteristika súdnej pohľadávky. Výška súdnych poplatkov. Úlohy a oprávnenia justičnej pokladnice. Uplatňovanie a vymáhanie súdnych pohľadávok v rámci územia SR sa koncentruje na Krajský súd v Bratislave.