Harmonizace účetní závěrky v rámci Evropské unie - Fireš, Bohuslav
Pokračovanie príspevku z č. 2/2001. Dosiahnutie porovnateľnosti účtovných závierok. Vytváranie vonkajších a vnútorných podmienok harmonizácie účtovníctva. Úspech harmonizácie účtovníctva je závislý na celkovej vyspelosti a harmonizácii práva, finančného trhu, daňového systému, systému sociálneho zabezpečenia, úrovne riadenia a správy podnikov a ďalších faktorov.