<The> Likely effect of the WTO negotiations upon the SR agri-food trade - Božík, Marian
Pokračovanie snáh o ďalšiu liberalizáciu svetového obchodu. Táto tendencia sa pravdepodobne bude presadzovať v prebiehajúcom kole rokovaní WTO, ktorej členom je aj Slovenská republika. Pomerne nízka priemerná úroveň colných sadzieb uplatňovaných v slovenskom agropotravinárskom dovoze vyžaduje poznať úroveň na ktorú bude možné znížiť v súčasnosti platné colné sadzby a pritom zabezpečiť aspoň nevyhnutnú ochranu domácich producentov. Analýza možných dopadov ďalšieho kola rokovaní WTO na agropotravinársky obchod SR.