Globálne problémy a Slovensko - Hykisch, Anton
Definícia globalizácie ako historického procesu. Nevyhnutnosť globálneho myslenia. Globálne hrozby. Globálny komplex a jeho zložky. Geopolitický obraz sveta. Globálne výzvy a Slovensko. Globalizácia a globálny komplex ako agenda slovenskej politiky.