Příjmová nerovnost, rozsah chudoby a sociálního vyloučení - Kotýnková, Magdaléna
Proces prehlbujúcej sa príjmovej nerovnosti z hľadiska celkového pohľadu na dynamiku sociálno-ekonomických procesov a z hľadiska zvyšujúcej sa polarizácie spoločnosti. Previazanosť trhu práce, sociálnej politiky a nástrojov fiškálnej politiky. Sociálne zabezpečenie chudobných domácností resp. domácností s nižšími príjmami. Zmiernenie sociálneho vylúčenia. Rómske etnikum.