Economic-law connections of competitiveness - Homolka, Jaroslav
Všeobecné vyjadrenie konkurencieschopnosti ako schopnosti výrobcu či poskytovateľa služieb presadiť sa svojimi produktami v súťaži o priazeň zákazníkov v porovnaní s ostatnými účastníkmi trhu. Vo väčšine prípadov sa jedná o konkurencieschopnosť na strane ponuky ale i dopytu. Pravidlá správania subjektov na trhu, ktoré zaručujú princípy rovných podmienok v hospodárskej súťaži medzi nimi na trhu. O vzájomných súvislostiach uvedených skutočností pojednáva predložený príspevok.