Competitiveness issues affecting agro-food supply chains in the Czech Republic in the light of EU accession negotiations - Lucey, Denis I.F
Prehľad niektorých prístupov ku konkurencieschopnosti a na základe teoretického prístupu M. Portera je popísaná konkurencieschopnosť vybraného segmentu českého agro-businessu. Faktory ovplyvňujúce konkurencieschopnosť ponuky sú konfrontované s krátkodobými a strednodobými cieľmi Európskej únie a z tejto konfrontácie sú vyvodené niektoré doporučenia.