Transfers of income due to the EU's CAP and the accession of Central and Eastern Europe - Bielik, Peter
Endogénny model interakcie politikov a voličov sa použil na evaluáciu vývoja Spoločnej poľnohospodárskej politiky EÚ po integrácii krajín strednej a východnej Európy. Spoločná poľnohospodárska politika vytvára medzištátne transfery príjmov z nepoľnohospodárskych odvetví do poľnohospodárstva. Tieto transfery poskytujú základ na formovanie politík. Integrácia zároveň povedie ku konvergencii úrovne ochrany poľnohospodárstva v EÚ a v krajinách strednej a východnej Európy. Nejednoznačný dopad zmien v Spoločnej poľnohospodárskej politike EÚ a v krajinách SVE.