Boj proti praní špinavých peněz je stále aktuální globální směrnice proti praní špinavých peněz pro soukromé bankovnictví - Olšovský, Ludvík
V októbri 2000 prijalo jedenásť popredných svetových bánk zásady a postupy, ktoré má uplatňovať súkromné bankovníctvo v boji proti praniu špinavých peňazí - Wolfsbergské zásady (Wolfsberg Principles).