Stanovenie vnútornej hodnoty akcie - Markovič, Peter, 1974-
Stanovenie vnútornej hodnoty akcie je zložitejšie ako napr. pri dlhopise. Je posledným krokom v rámci fundamentálnej analýzy akcie. Hodnotu akcie získame aplikáciou jednej z uvedených metodík: model diskontovaných dividend, analýza "ex post" a "ex ante", metóda diskontovania ukazovateľa EVA (Economic Value Added), metóda free cash flow.