Účtovanie investícií do dcérskych podnikov ako podniková kombinácia - Hvoždarová, Jana
IAS 22 - Podnikové kombinácie. Charakteristika podnikovej kombinácie. Zlúčenie podielov, akvizícia - dve skupiny podnikových kombinácií. Charakteristika kontroly. Materský podnik a dcérsky podnik. Charakteristika menšinového podielu. Goodwill, negatívny goodwill. Investície do dcérskych podnikov sú spracované v osobitnom štandarde IAS 27 - Konsolidovaná účtovná závierka a účtovanie investícií do dcérskych podnikov.