Letecké snímky dokazujú, že časť dotácií berú farmári neoprávnene - Beer, Gabriel
Potreba kontroly dotácií poľnohospodárom, ak chce Slovensko po vstupe do EÚ profitovať z týchto dotácií. SR bude musieť redukovať rozsah podporných programov. Neprehľadnosť dotačného programu. Slovensko pripravuje systém na kontrolu dotácií cez projekt IACS (Integrovaný administratívny a kontrolný systém). Nejasná dotačná politika EÚ, keď sa Slovensko stane jej členom. Niektoré časti Slovenska poberajú neoprávnené dotácie, ako ukázali letecké snímky.