Hospodársky rast v kandidátskych krajinách sa zvyšuje - Hajšel, Robert
Hodnotenie hospodárskeho vývoja kandidátskych krajín, uchádzajúcich sa o členstvo v EÚ, Európskou komisiou (EK). Prognózy EK pre kandidátske krajiny - rast HDP a medziročná miera inflácie. Silný vplyv únie na hospodársky vývoj týchto krajín. Rusko ako dobrý odbytový trh pre kandidátske krajiny. Nevýhody ekonomickej previazanosti ekonomík kandidátskych krajín na EÚ. Najväčším problémom kandidátskych krajín je nezamestnanosť.