Zdravotnický systém ČR na prahu 3. tisíciletí - Durdisová, Jaroslava
Zdravotníctvo ako prioritná hodnota v spoločnosti. Pojem zdravie a jeho spoločenské hodnoty. Nezdravotnícke faktory a ich vplyv na zdravotný stav obyvateľstva a vývoj výdavkov na zdravotníctvo. Ochrana zdravia a úloha štátu. Riziká a možnosti rôznych orientácií zdravotného systému v ČR. Priority zdravotnej politiky na prelome tisícročia.