Strojírenská metrologie v systému jakosti - Nenáhlo, Čeněk
Poukázanie na význam a úlohu niektorých odborných útvarov pri rozvoji merania, kontroly a metrológie na príklade strojárenského podniku. Vytváranie predpokladov, ktoré vyžadujú spoluprácu technického úseku (konštrukcie, technológie, technickej normalizácie) a zasahujú do výrobnej etapy, kde prebieha väčšina merania a kontrol vytvárajúcich podmienky pre akosť výroby a výrobkov.