Suezská kríza 1955-1956 - Sorby, Karol R.
Analýza Suezkej krízy v rokoch 1955 až 1956. Regionálna a zahraničná politika Sýrie. Účinky presunu mocenskej rovnováhy ( egyptsko-saudsko-sýrska aliancia ) sa prejavili na celom arabskom východe. Kroky USA a ZSSR v riešení tejto krízy.