Kompetence jako zdroj a základní projev optimálního uplatnění člověka v životě a práci - Bedrnová, Eva
Článok venuje pozornosť problematike kompetencie, ktorá najvystížnejšie vyjadruje dynamiku vzťahu človeka a práce. Vymedzenie pojmov a kategórií kompetencie. Prístup ku kompetencii v hospodárskej praxi. Profesná a sociálna kompetencia. Uplatňovanie a rozvoj kompetencie v rámci výkonu práce. Manažerská kompetencia.