Vývoj slovenského dovozu je priaznivý aj napriek vysokému deficitu - Záborský, Ján
Deficit obchodnej bilancie SR za prvé tri mesiace r. 2001. Porovnanie s r. 2000. Dôvody vysokého deficitu (rast cien ropy na svetových trhoch a posilňovanie amerického dolára). Pomerne priaznivá dynamika vývoja zahraničného obchodu. Zmena vzťahov z najdôležitejšími obchodnými partnermi - Českom a Ruskom. Zahraničný obchod SR.