Vláda sa pustila do potláčania čiernej práce - Medžová, Andrea
Vláda schválila konkrétne opatrenia na potláčanie nelegálnej práce. Vláda chce nasadiť tzv. pracovnú políciu, zaviesť vyššie sankcie za porušovanie právnych predpisov, ale aj špeciálny zákon o nelegálnej práci. V SR chýba mechanizmus vyhľadávania, potláčania a regulácie čiernej práce. Neexistuje opora v legislatíve. Kontrolné orgány by mali mať väčšie právomoci. Nové povinnosti zamestnávateľov. Odhady nelegálnej zamestnanosti.