Režim na hraniciach SR - ČR - Šporer, Peter
Z obsahu: Odpoveďou na český variant o štandardnom režime na hranici so Slovenskom je súčasný vstup krajín do EÚ. Nadštandardnosť režimu robí slovensko-českú hranicu ľahko priepustnou. Noví členovia únie budú súčasťou schengenského priestoru. Betónovanie na hranici s ČR zrejme nehrozí, pritvrdenie režimu však nemožno vylúčiť. Východnú hranicu budú od júla chrániť iba policajti.