Jednotkové pracovní náklady - Souček, Miroslav
V štandardnej metodologickej výbave makroekonomických analýz robených Európskou komisiou pre účely sledovania stavu a podmienok budúceho vývoja ekonomík krajín EU je už trvale zavedený indikátor tzv. jednotkových pracovných nákladov ( JPN - ULC ). Vývoj JPN v rokoch 1991 - 2000 v ekonomikách krajín EU a v českej ekonomike.