Rozdílné cesty visegradských dvojčat k relativní prosperitě porovnání procesu transformace v ČR a Maďarsku - Bokros, Lajos
ČR a Maďarsko patria medzi vedúce transformujúce sa ekonomiky v strednej Európe. Český model na začiatku 90. rokov: konzervatívna makroekonomická stabilizácia, masová privatizácia, inovácie. Maďarský model na začiatku 90. rokov: dôkladná reštrukturalizácia mikroekonomickej sféry bez makroekonomickej stabilizácie. ČR - neprirodzený rast v rokoch 1994-1996 nasledovaný recesiou v rokoch 1997-1999. Maďarsko - makroekonomická stabilizácia v rokoch 1995-1996 vedúca k udržateľnému hospodárskemu rastu v rokoch 1997-2000.