Starý styl bankovnictví v Evropě končí - Ježek, Karel
Západoeurópske podniky začínajú ku krytiu svojich finančných potrieb viac využívať dlhopisy a akcie a menej si požičiavajú od bánk. Úrokové sadzby stanovované centrálnymi bankami sa stávajú menej dôležitými. Rozdiely medzi americkým a európskym trhom.