Nástin možné změny bankovních strategií ve vztahu k životnímu prostředí - Francek, Jiří
Banky by mali pri posudzovaní žiadostí o úver brať do úvahy nielen schopnosť žiadateľa splácať úver, ale aj vplyv úverovanej činnosti na životné prostredie. Kritérium vplyvu projektov na životné prostredie by malo byť zahrnuté do rozhodovacích procesov banky.