Východiská skúmania sezónnosti v podnikoch cestovného ruchu - Laco, Peter
Sezónnosť ako typický znak cestovného ruchu. Podstata sezónnosti a možnosti jej zmiernenia. Metódy analýzy vývoja sezónnosti. Prehľad metód aplikovateľných v cestovnom ruchu. Matematické metódy v cestovnom ruchu. Periodické výkyvy prejavujúce sa v podnikaní v cestovnom ruchu.