Aproximácia práva Slovenskej republiky s právom Európskej únie - Krošláková, Mária
V roku 1995 vydaná "Biela kniha" je určitým logickým usporiadaným návodom ako chápať a pristupovať k výkladu veľkého množstva právnych predpisov EÚ. Vytváranie inštitúcií a štruktúr potrebných na implementáciu proximovaného práva. Aproximácia práva z hľadiska legislatívneho procesu. EÚ poskytuje SR technickú pomoc pri realizácií opatrení v oblasti zbližovania práva. V súčasnosti existujú viaceré stupne monitorovania a kontroly plnenia záväzkov v oblasti aproximácie práva.