Slovenské obuvníctvo dosiahlo po desiatich rokoch zisk - Apolen, Peter
Podniky obuvníckeho a kožiarskeho priemyslu vykázali v r. 2000 po desiatich rokoch zisk. Nárast tržieb. Recesiu v obuvníctve spôsobil rozpad bývalých východných trhov. Oživenie sa začalo prejavovať až po vstupe zahraničných výrobcov. Kvalita na úkor kvantity. Kritika nevhodného podnikateľského prostredia. Hospodárenie obuvníckeho priemyslu v SR (pred zdanením).