Rast konkurenčnej výkonnosti - významný predpoklad úspešného vstupu slovenskej ekonomiky do Európskej únie - Baláž, Peter
Analýza hospodárskej situácie a vývoj slovenskej ekonomiky pred vstupom do EÚ. Perspektívy vývoja ekonomiky. Schopnosti krajiny flexibilne vytvárať priaznivé rozvojové podmienky na rozširovanie kooperačných alebo iných vzájomných vzťahov so svojimi ekonomickými partnermi. Využitie komparatívnych výhod. Otváranie sa vstupu priamych zahraničných investícií.