Nová ekonomika, globalizácia, príležitosti a výzvy - Verček, Peter
Termín nová ekonomika (new economy) označuje celý rad kvantitatívnych a kvalitatívnych zmien, ktoré v priebehu 15 rokov zmenili štruktúru, fungovanie a pravidlá ekonomiky. Chápanie vzniku novej ekonomiky ako jeden z procesov globalizácie svetového hospodárstva. Výzva novej ekonomiky. Prebiehajúce transformačné zmeny štruktúry v súvislosti s prudkým rozvojom elektronických informačných technológií.