Európska centrálna banka v systéme inštitúcií Európskej únie - Harvan, Viliam
Informácie o Európskom systéme centrálnych bánk (ESCB), teda o jeho štruktúre, povahe a vzťahoch, členom ktorého sa skôr alebo neskôr stane aj Národná banka Slovenska. Dvojúrovňová organizačná štruktúra ESCB a modely rozdelenia právomoci v jeho vnútri. Organizačná štruktúra Európskej centrálnej banky (ECB). Výkonná a riadiaca rada ECB.