Možnosti obmedzenia predaja pôdy cudzincom podľa práva ES - Tomášek, Michal
Výnimka či prechodné opatrenie z voľného pohybu kapitálu - Iberský model a Nordický model. Prekrývanie obmedzení voľného pohybu kapitálu do ostatných základných slobôd. Dva príklady: prekrývanie medzi voľným pohybom kapitálu a osôb-pracovníkov a prekrývanie medzi voľným pohybom kapitálu a finančných služieb.