Plnenie ekonomických kritérií v Slovenskej republike v procese prípravy na vstup do Európskej únie - Nováčková, Daniela
Podľa hodnotenia Európskej Komisie zverejneného v "Pravidelnej správe 2000 od Európskej komisie o pokroku Slovenska z 8.11.2000". Ekonomické kritériá - fungujúca trhová ekonomika, schopnosť vyrovnať sa s konkurenčným tlakom a trhovými silami v rámci EÚ. Analytické posudzovanie zo strany Európskej Komisie načrtáva konkrétne pozitívne a negatívne javy v procese prípravy SR na členstvo v EÚ.