Vývoj evropských finančních trhů a změny podnikatelského prostředí - Kulhánek, Lumír
Príspevok komparuje pôvodne očakávaný vplyv zavedenia eura na európske finančné trhy so skutočným vývojom, ktorý bol na finančných trhoch v eurozóne zaznamenaný v rokoch 1999 a 2000. Hodnotí postupujúcu integráciu na jednotlivých segmentoch európskych finančných trhoch, vplyv eura na efektívnosť finančného systému v eurozóne a naznačuje možnosti ďalšieho vývoja finančných trhov eurozóny ako významných zmien podnikateľského prostredia v súvislosti so vstupom do Európskej únie.