Konkurenčná schopnosť a procesy konvergencie vo svetovej ekonomike - Outrata, Richard
Pojem konkurenčná schopnosť. Klasická a neoklasická teória komparatívnej výhody. "Nekomparatívna výhoda" a alternatívne teórie obchodu. Formulácia politiky konkurencieschopnosti v podmienkach relatívne menej rozvinutých krajín. Námety na zdokonalenie politiky podpory konkurencieschopnosti v podmienkach slovenskej ekonomiky.