História a súčasnosť procesu ekonomickej integrácie Slovenskej republiky do OECD - Kostolanský, Rudolf
Stručná história vzniku, úlohy a poslanie OECD. Organizačná štruktúra a spôsob činnosti OECD. Prístupový proces SR do OECD. Prehľad previerok OECD v SR. Liberalizácia cezhraničných finančných služieb SR. Význam členstva SR v OECD: zlepšenie podmienok pre vstup zahraničných investícií, zdokonalenie know-how a štátnej administratívy, prístup k informačnej sieti OECD.